Een heerlijk recept voor Fricandeau
Veel plezier!

Tijd:                                                                         

90 minuten

Maaltijden:
Vier personen

Van het varken:
500 gram Fricandeau

Zelf toevoegen:
Reuzel of boter
Rozemarijn
Mosterd
Peper
Zout

Kookgerei:
Oven
Ovenschaal
Kerntemperatuurmeter
Koksmes
Kleine kom

Stap 1

Haal het vlees, de avond voordat je wilt gaan koken, uit de vriezer en laat het ontdooien. Dit doe je door het vlees op een bord in de koelkast te leggen. Heb je wat minder tijd? Leg het bevroren vlees dan in een pan met lauw water met de plastic verpakking er nog omheen. Binnen 15 minuten is het ontdooid.

Stap 2

Zet de oven op een temperatuur van 120°.

Stap 3

Neem de fricandeau en smeer deze volledig in met een paar eetlepels mosterd. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak het blad klein.

Doe het in een kommetje en voeg een eetlepel peper en theelepel zout toe, meng dit alles door elkaar. Bestrooi de fricandeau rondom.

Stap 4

De oven op temperatuur? Vet de ovenschaal in met boter/reuzel, leg de Fricandeau in de ovenschaal en schuif in de oven. Met een kerntemperatuurmeter kun je de temperatuur continue in de gaten houden. Fricandeau met een kerntemperatuur van max. 58° is sappig en doorbakken.

Stap 5                                                                                                                                          
Heeft het vlees de kerntemperatuur van 58 graden bereikt? Haal het dan voorzichtig uit de oven en leg op een bord. Laat de Fricandeau voor 5 minuten afkoelen voordat je het mes erin zet.

Stap 6

Gelukt? Deel een foto van het gerecht en laat ons het resultaat zien door ons te taggen! @deherkomst